Archive for April, 2006

Back

Thursday, April 27th, 2006

De database van WordPress bleek nog bij DDS te staan maar mijn database daar was al opgezegd… dus alles kwijt! Dankzij de uitstekende service van DDS, die nog een backup hadden van mijn oude database, is alles er nog! Hulde! Neem daar een account!

Google Earth heeft Assen in detail

Sunday, April 23rd, 2006

Google Earth (en ook maps.google.com) heeft mijn geboortestad Assen nu in detail opgenomen. Waarom is mij een raadsel (of het moet de bekendheid van het TT-circuit zijn) maar leuk is het wel! Mijn Oude school, oude huis, het bos… tot in detail te zien.

Paging in Mysql CLI

Friday, April 14th, 2006

Via: paging in de mysql command line interface. Na geploeter met limit om een indruk van datasets te krijgen kan het ook zo:

mysql> \P less
mysql> PAGER set to 'less'
mysql> select foo,bar from table\G

Schaalbaarheid PHP/Mysql

Tuesday, April 11th, 2006

Interessant verhaal over de schaalbaarheid van PHP/Mysql/Java. Als voorbeeld wordt Digg aangehaald. Belangrijkste conclusies: PHP schaalt prima naar miljoenen hits per dag, het is de backend die problemen veroorzaakt. Wel moet PHP wat getweakt worden. Een hele geruststelling.

Mysql Diff dinges

Thursday, April 6th, 2006

Handig! Een tool om twee mysql structuren met elkaar te vergelijken en bij te werken. Vaak nodig gehad om twee database-structuren synchroon te houden. Zeker als je code gaat releasen die een andere databasestructuur vereist is het wel handig als je zeker weet dat twee databases dezelfde structuur hebben. Dus deze tool kwam als geroepen.

Helaas werkte tests van de Mysql::Diff module niet met mysql 4.1: perl -MCPAN -e 'install Mysql::Diff' faalde helaas op de tests. Maar toen ik de module dan maar gewoon installeerde zonder de tests probeerde ik het meegeleverde scriptje mysqldiff te runnen, met als database 1 de productieversie en database 2 mijn eigen development versie.

Het scriptje vergelijkt de structuur van twee databases. De eerste database is de achterlopende, dus de database die je wilt bijwerken. De tweede database bevat de gewenste structuur.

Dat leverde het volgende resultaat:

ALTER TABLE `wikied_locks` DROP COLUMN `session_id`; # was varchar(32) NOT NULL default ''
ALTER TABLE `wikied_locks` ADD COLUMN `userid` int(11) unsigned default NULL;
ALTER TABLE `wikied_searchlog` ADD COLUMN `filter` varchar(255) NOT NULL default '';
ALTER TABLE `wikied_searchlog` ADD COLUMN `ip` int(11) NOT NULL default '0';

En dat kan rechtstreeks op de productieserver worden toegepast.

http://www.adamspiers.org/computing/mysqldiff/
(en op CPAN: http://search.cpan.org/~aspiers/MySQL-Diff-0.33/ )

Linus Thorvalds log

Saturday, April 1st, 2006

Linus heeft er nu ook 1. En is gelijk maar Debian Developer geworden.