Archive for July, 2006

SSH Connection Control

Friday, July 28th, 2006

Onderstaande code moet in ~/.ssh/config. Er wordt dan voor elke connectie die je aanmaakt een bestandje in ~/.ssh/ geplaatst. Als je dan een tweede connectie opent naar een host waar je al op verbonden bent dan wordt de eerdere authenticatie gebruikt.


host *
controlmaster auto
controlpath ~/.ssh/ssh-%r@%h:%p

(via dit)

Web 2.0 Logootjes

Thursday, July 27th, 2006

Wat nou als alle bedrijven hun logo’s Web 2.0 compliant maakten??? Dan krijg je dus dit

Vanmiddag 14:40

Wednesday, July 19th, 2006

tempgmt.png
(bron: KNMI)

Date() meest geraadpleegd

Monday, July 17th, 2006

Op http://nl2.php.net/stats/ kun je website statistieken opvragen. Dat geeft een indruk van de meest geraadpleegde PHP functies. En bovenaan als Entry Page staat Date(). Verbaast me niets, dat is dan ook een lastig te onthouden ding.
usagephp.png

ploatie

Friday, July 14th, 2006

Feedburner en WordPress

Thursday, July 13th, 2006

Met ingang van NU zijn mijn veel gelezen feeds beschikbaar via Feedburner. Waarom? Because I can! En het levert wat extra statistiekjes op. Dat is altijd mooi.

Met WordPress is het extra makkelijk: installeer deze plugin en volg de instructies. Die komen erop neer dat je de plugin moet plaatsen in wp-contents/plugins en via de admin-interface moet activeren. Er wordt dan bij ‘Opties’ een nieuwe optie ‘Feedburner’ toegevoegd. Het werkt via een rewrite rule in .htaccess en via de stappen daar wordt je .htaccess bijgewerkt (of er wordt verteld wat je moet veranderen als WordPress de .htaccess niet kan updaten) en het is klaar. Nou even kijken of het echt wat is…

Wezen Selecteren

Wednesday, July 12th, 2006

Dit selecteert records uit messages die geen gerelateerde records hebben in mailbox.

SELECT
   m.postid,
   m.boxid 
FROM
   messages a AS m 
LEFT JOIN mailbox AS b ON (m.boxid = b.boxid) 
WHERE b.boxid IS NULL

Zoek & vervang voor kleuren

Monday, July 10th, 2006

Met Imagemagick kan je zoeken en vervangen van kleurtjes command line doen. bv: mogrify -fill 'rgb(51, 75, 100)' -opaque 'rgb(10,78,153)' *.gif Dit zet alle gif plaatjes om. De kleur rgb(10,78,153) wordt vervangen door rgb(51, 75, 100)

IMDB Top 250

Wednesday, July 5th, 2006

De IMDB Top 250 is een begrip in de wereld van filmliefhebbers. Het is een lijst van de 250 hoogst gewaardeerde films ooit, samengesteld door gebruikers van de Internet Movie Database. Eigenlijk moet je elke film op deze lijst een keer gezien hebben. De site twofifty.org maakt het mogelijk om bij te houden welke films je hebt gezien en welke niet. En je kan allerlei plaatjes (twofifty.org) of javascriptjes gebruiken om je progressie op dit vlak te showen.
Deze heb ik in ieder geval gezien: