Archive for September, 2006

Huis Oosterbeek

Friday, September 29th, 2006

Vandaag hebben we de sleutels gekregen van ons nieuwe huis. Enige minpuntje is dat de warm water geiser het niet doet maar dat wordt nog gemaakt. Maar verder alles in orde. Het Grote Klussen kan beginnen: met name verven want op zich hoeft er niet veel aan te gebeuren.

De fotoos

MS SQL naar MySQL converteren

Monday, September 25th, 2006

Vandaag ontving ik een backup bestand van een database die was opgeslagen in Microsoft SQL Server. Dat is niet echt handig als je niet over SQL server beschikt. Gelukkig heeft Microsoft een soort gratis SQL server light onder de naam SQL Server Express. Bovendien leveren ze ook gratis een GUI voor SQL server: SQL Server Management Studio Express. Nadat ik deze had geïnstalleerd kon ik met behulp van de instructies op deze pagina de backup installeren op mijn eigen installatie van SQL Express.

Op http://www.kofler.cc/mysql/mssql2mysql.html is een VB script te vinden dat gebruikt kan worden om een MS SQL database te converteren naar MySQL. Deze code dient geplakt te worden in een VBA-module zoals die in Word aanwezig is. Daarna de constanten bovenin dit script editen, met name Const MSSQL_HOST = "(local)": Deze moest ik aanpassen naar “MSHOME\SQLEXPRESS”. De standaardsetting werkt niet met SQL Express. Het VB Script kan rechtstreeks naar een mysql database schrijven maar ook naar een tekstbestand.

Dit tekstbestand kan dan later geïmporteerd worden in MySQL. Het vereist nog wel enige nabewerking (ik kwam auto_increment waarden tegen die door het scriptje niet als primaire sleutel waren gedefinieerd) maar mijn doel was toch een read-only situatie om verder te converteren dus dat geeft niets.

Java op Debian installeren

Thursday, September 21st, 2006

Hm dat ik dit niet eerder heb gezien: Java installeren op Debian. Hoeft dus niet meer zelf in /opt of zo geinstalleerd te worden. Het komt neer op een paar stappen:

1. Download Java van Java.com (voor de runtime versie) of van java.sun.com (voor de development versie). En dan niet de RPM.
2. (als root): apt-get install java-package. Dit download en installeert een paar scriptjes waarmee het gedownloade bin-bestand naar een Debian java package wordt omgezet. Dit pakket zit overigens niet in de ‘main’ repository maar in ‘contrib’.
3. (niet als root): fakeroot make-jpkg [java-binary-package-name].bin. Dit maakt het Debian package.
4. (als root): apt-get install [package]. Het bij stap 3 aangemaakte package wordt geinstalleerd.

Is het niet mooi?

Weekendje Antwerpen

Monday, September 11th, 2006

Zaterdag zijn we naar Antwerpen gegaan. We hebben wat rondgelopen, de stad bekeken en zelfs nog wat winkels in gegaan. Niet teveel want het was geweldig weer. ‘s Avonds Jacques en Monique bezocht in Kapellen en de volgende ochtend weer terug. Het was lekker om er even uit te zijn en het gedoe rond hypotheken enzo te vergeten!

De Fotootjes

My First Ruby

Thursday, September 7th, 2006

Vanwege de hype rond Ruby on Rails wilde ik wel eens Ruby proberen. Met Ruby on Rails heb je in ongeveer 15 minuten een min of meer werkende applicatie maar dan weet je eigenlijk nog niets van Ruby en ik denk dat het beter is om een taal te leren kennen en daarna je te wagen aan leuke frameworks. Dus eerst maar even iets simpels:

(more…)

Een overzicht van geinstalleerde pakketten

Thursday, September 7th, 2006

Die later weer aan apt-get gevoerd kan worden (bv om een installatie opnieuw te doen):

dpkg-query -W -f '${Package}\n'